Frederikssund

Kom med Vikingerne til Lysfest og Vintermarked den 9. december

Lysfest og Vintermarked foregårr lørdag den 9. december kl. 12.30 – 17.00 på Vikingepladsen, Kalvøvej 26, Frederikssund. Arkivfoto.

Mens de fleste danskere i denne mørke vintertid forbereder sig til julen, fejrer vikingerne lysets snarlige genkomst. Helt lokalt sker det ved Lysfest og Vintermarked, som foregår i Frederikssund lørdag eftermiddag den 9. december, og alle er velkomne.

Moderne festligheder er selvfølgelig anderledes end i svundne tider, og Frederikssunds moderne vikinger har nok mere suppe, kakao og kaffe i krusene end det stærkere mjød. Men én ting de stadig har til fælles med deres forfædre er glæden ved at tilbringe tid med venner og naboer i Frederikssund.

Når Vikingepladsen åbner lørdag den 9. december klokken 12.30, inviterer Frederikssunds vikinger til det årlige vintervikingemarked i hytterne bag scenen. Der vil være salg af varm kakao, kaffe, æblepunch og gløgg til at stille tørsten, og pandekager, kager og suppe til de sultne. Og mangler du de sidste julegaver kan du købe nogle anderledes gaver på markedet, hvor der sælges både vikingesmykker, røget ål, snaps, skind og håndvævede kurve og andre unikke gaver til juleaften.

Når skumringen sænker sig, tændes lys i træerne, og på denne stemningsfulde måde byder vikingerne lysere tider velkommen. Når du er til lysfest sammen med Frederikssund Vikingespils vikinger står tiden stille, og verden bliver pludselig helt magisk.

Program for dagen

  • 12:30 Markedet og Buebanen åbner
  • 15:30 Lysene tændes i træerne på Midgård og på pladsen
  • 15:45 Langhuset åbnes, og der bydes på suppe, lurblæs og vikingesange v/Emblas sang
  • 16:00 Solhvervstale i Langhuset v/Anne-Marie Jørgensen, formand for Bopladsen
  • 17:00 Markedet lukker

Gratis adgang og parkering.

Kommentarer