Erhverv

Frederikssunds erhvervsliv giver kommunen en lunken vurdering

Frederikssund Kommunes Erhvervsservice begejstrer stadig ikke de lokale virksomheder. I DI’s årlige Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse, går kommunen 2 pladser tilbage og ligger nu som nummer 76 ud af 93 kommuner.  

To områder, hvor kommunen bliver vurderet særligt dårligt, er på de digitale rammer og på infrastrukturen.

– Det er klart, at man som virksomhed er udfordret, hvis det er svært at få varer, services og medarbejdere fra A til B. Samtidig lever vi i en tid, hvor adgangen til hurtigt internet er et forretningskritisk konkurrenceparameter. Det er en lektie, Covid-19 har lært os. Derfor bliver kommunen nødt til, at understøtte udrulningen af hurtigt internet for eksempel gennem effektiv sagsbehandling og konstruktivt leverandørsamarbejde, siger DI Hovedstadens formand, Peter Lanng Nielsen. 

Kommunens sagsbehandling har virksomhederne heller ikke mange roser til. Det kan have lange udsigter, hvis man fx har en byggesag i Frederikssund Kommune. 

Til gengæld klarer Frederikssund Kommune det rigtig godt på uddannelsesområdet, hvilket ikke kommer som en overraskelse for DI formanden.

”Frederikssund bliver fremhævet igen og igen for det flotte arbejde med at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Frederikssund er stadig den kommune i Hovedstaden, hvor flest unge tager en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen. Det er noget virksomhederne værdsætter og det kommer i den grad både kommunen og virksomhederne til gavn på sigt”, siger Peter Lanng Nielsen. 

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Kommentarer