Samfund

Frederikssund har rekord mange internationale medarbejdere

I dag er cirka en tredjedel af alle ansatte i den nordsjællandske hotel- og restaurationsbranche internationale medarbejdere. Arkivfoto.

Antallet af internationale medarbejdere i Danmark har aldrig været højere. Det gælder også i de nordsjællandske kommuner, hvor der i dag samlet set arbejder mere end 17.000 internationale medarbejdere. Det er knap 8.000 flere end for ti år siden, altså næsten en fordobling.

Ser man på Frederikssund Kommune alene, er udviklingen den samme, hvor antallet på ti år er vokset fra 601 til 1.173 internationale medarbejdere.

Væksten betyder også, at andelen af internationale medarbejdere i dag udgør 12 procent af den samlede arbejdsstyrke mod 7 procent for ti år siden.

Tallene er opgjort i en ny analyse fra Dansk Industri. DI Hovedstaden glæder sig over stigningen og håber, at den positive udvikling fortsætter. Der er nemlig stadig stor efterspørgsel på medarbejdere til at besætte de lokale virksomheders ledige stillinger.

Bestyrelsesleder for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen udtaler:

– Der er stor efterspørgsel på medarbejdere i Nordsjælland, og derfor er jeg meget tilfreds med, at langt flere internationale medarbejdere er kommet hertil for at arbejde. Vi har brug for dem. Og behovet bliver endnu større de kommende år på grund af en stigende efterspørgsel på grønne produkter og store investeringer i det danske forsvar.

Den største gruppe af internationale medarbejdere i Nordsjælland kommer fra Polen efterfulgt af Sverige. I  den nordsjællandske hotel- og restaurationsbranche er cirka en tredjedel af de ansatte internationale medarbejdere. I servicefag og i landbruget er det ca. en fjerdedel. Også transport samt byggeri og anlæg har mange internationale medarbejdere på lønningslisten.

Kommentarer