Jægerspris

Eleanor Shanley, MC Hansen & The Sentimentals på Rejsestalden

Foto: Jesper Van

I aften er der koncert med irske Eleanor Shanley, som har turneret flittigt i Danmark gennem de seneste tyve år. I 2015 modtog hun i forbindelse med Skagen Festival Den Danske Folkemusikpris for sit livslange arbejde med den traditionelle irske folkemusik og for sin konstante arbejde med at udforske og forny genren.

Og netop udforskning, fornyelse og fortolkning er nøgleordene for den prisvindende danske folk-trio The Sentimentals, der siden 2004 har turneret og indspillet med nordamerikanske sangskrive i Europa, Canada og USA. Altid med deres eget bud på nye arrangementer af kollegernes bagkataloger.

På denne tour er rollerne i nogen grad byttet om. Kapelmester M.C. Hansen har sammensat et repertoire til denne turné bestående af Eleanor Shanleys mest elskede sange og et udsnit af the Sentimentals’ bagkatalog, som Shanley vil fortolke ud fra sit ståsted i irsk folkemusik.

Irsk folkemusik møder dansk sangskrivning filtreret gennem en fælles kærlighed for de bedste sangskrivere.

Eleanor Shanley og M.C. Hansen mødte hinanden på Skagen Festival i 2018, hvor de begge optrådte og har siden turneret sammen flere gange. I 2023 tæller deres fælles turné koncerter i både Danmark og Irland.

Kommentarer