Kultur

Efterårsferie på Selsø Slot

I efterårsferien er der masser af sjov på Selsø Slot og i området omkring den gamle herregård. Der har været vildtfrokost, bålmad og masser af rundvisninger i de flotte omgivelser.

Selv på en meget regnfuld torsdag var der godt med mennesker på den gamle herregård Selsø Slot. Rundvisningen på herregårdsmuseet havde lokket flere til, og mens de gik rundt i de gamle rum, fortalte en rundviser om Selsø Slot, om de forskellige rum og historien bag. Flere af dagene i efterårsferien har der været rundvisninger, og hver gang har de været fyldt godt op med interesserede besøgende.

Onsdag var der vildtfrokost og der blevet parteret fasaner. Også her var der masser af mennesker, der nød den gode frokost i det gamle kælderkøkken.

Torsdag formiddag var der planlagt bål, og selvom vejrguderne gjorde deres bedste for at få det aflyst, lykkedes det alligevel at få tændt op, så der kunne laves urtebrød over bålet. Det var den ene af Frederikssund Kommunes naturvejledere, Cæcilie Ryhl Olsson, der havde samlet lidt forskelligt fra naturen ind, som børn og voksne kunne komme i deres brød. Der var blandt andet brændenælder, humle, hyben og mælkebøtter.

Bålet og brødet tiltrak dog de voksne mere end børnene, der syntes, det var meget sjovere at hoppe i de store vandpytter, som den gode mængde regn havde sørget for. Lidt bålbrød blev det dog til for de små.

Skrevet af: Mikala Schachtschabel Tordrup.

Kommentarer