Kultur

CO-RO i Frederikssund vinder arkitekturprisen 2024 for innovativt byggeri

CO-RO er vinder af Akitekturprisen 2024. Foto: Frederikssund Kommune

Torsdag den 22. februar blev Arkitekturprisen 2024 uddelt ved et arrangement i Byrådssalen på Frederikssund rådhus.

Blandt tre nominerede kandidater var det virksomheden CO-RO, der løb med årets arkitekturpris, som blev overrakt af borgmester Tina Tving Stauning (A) og Hans Maar Andersen fra Bygnings – og Landskabskultur i Frederikssund.

– Bygninger skaber de rammer, som vi alle ser, går rundt i, oplever. Bygninger giver minder og taler til vores følelser. Bygninger bidrager til hverdagen og trækker samtidig tråde gennem vores fælles historie. Bygninger bør man passe på og ikke mindst hædre, sagde borgmester Tina Tving Stauning i sin velkomst og tilføjede:

– Med arkitekturprisen sender vi et klart signal om, hvad det er, vi ønsker os mere af. God arkitektur, nænsom istandsættelse og omtanke har stor betydning for vores trivsel og vores identitet.

Tre nominerede

Derefter kunne borgmesteren afsløre de tre nominerede, som var:

  • Kocksvej 4, Frederikssund – ombygning og renovering
  • Skuldelev Præstegård – ombygning og renovering
  • CO-RO – tilbygning på Holmensvej 11, Frederikssund

Bygningen på Kocksvej 4 samt Skuldelev Præstegård fik begge hædrende omtale, mens CO-ROs tilbygning på Holmensvej løb med arkitekturprisen.

Skuldelev Præstegård fik hædrende omtale. Foto: Frederikssund Kommune
Kocksvej 4 i Frederikssund fik hædrende omtale. Foto: Frederikssund Kommune

Vinderen

Hans Maar Andersen fra Bygnings – og Landskabskultur i Frederikssund motiverede valget af vinderen og fortalte blandt andet:

– Tilbygningen er i tre etager og er holdt i runde former. Der er lameller rundt på alle etager, hvilket giver et helt fantastisk spil og medvirker til at skabe en meget levende facade. Indenfor er der trapper, der veksler i etagerne og fra 2. sal kan man kigge ned i virksomhedens laboratorier. Samtidig med tilbygningen er også den eksisterende bygningsmasse sat i stand og har fået orange markiser, som er en reference til virksomhedens produkt – saft. Vi var meget begejstrede i dommerkomiteen, fortalte han.

Anne-Marie Navarro, der er Executive Vice president, Europe hos CO-RO A/S, takkede for prisen og fortalte, at man på CO-RO er rigtig glade for tilbygningen, der stod færdig i 2019.

– Den er tegnet af Henning Larsen arkitekterne og er både smuk at se på udefra, og samtidig fungerer den rigtigt godt indvendigt, fortalte hun.

Bedømmelseskomiteen bestod af Hans Maar Andersen, Carsten Cederholm, Lars Kjølhede Christensen og Lars Bo Lindblad.

CO-RO vinder Arkitekturpris 2024. Fra venstre: Hans Maar Andersen, Bygnings – og Landskabskultur i Frederikssund, Anne-Marie Navarro, EVP hos CO-RO Europe, Kim Watson, Marketing CO-RO Europe, borgmester Tina Tving Stauning (S). Foto: Frederikssund Kommune
Skuldelev Præstegård fik hædrende omtale. Fra venstre: Tina Tving Stauning, borgmester (A), Eskil Dickmeiss, provst, Morten Sørensen, arkitekt, Jens Larsen, kirkeværge, Hans Maar Andersen, Bygnings – og Landskabskultur i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune
Bygningen på Kocksvej 4 fik hædrende omtale. Fra venstre: Hans Maar Andersen, Bygnings – og Landskabskultur i Frederikssund, Mads Søndergaard adm. Dir. Søndergaard, Tina tving Stauning, borgmester (S). Foto: Frederikssund Kommune

Kommentarer