Græse Bakkeby

82 nye borgere på guidet tur

De nye borgere fyldte bussen op. Foto: Frederikssund Kommune.

Stemningen var god, da 82 nye borgere var på guidet tur med borgmesteren rundt i hele Frederikssund Kommune. Bussen var fyldt op og de nye borgere fik set lidt af alt det, deres nye kommune har at byde på.

Som en velkomst til nytilflyttede borgere har Frederikssund Kommune i nogle år inviteret de nye borgere på en bustur med borgmesteren som guide. Turen har altid været meget populær, og bussen har som regel været fyldt. Men på grund af Corona har busturene været sat på pause, og det er derfor næsten to år siden, den sidste tur fandt sted.

Men nu sætter pandemien heldigvis ikke længere et stop for turen, og derfor er alle nye borgere inviteret med på en guidet bustur. Fordi der ikke har været ture i et par år, har Frederikssund Kommune i dette efterår valgt at have to ture for de nye borgere. Den første fandt sted lørdag den 18. september, og den anden finder sted lørdag den 2. oktober. Begge ture er fyldt helt op med 82 borgere på hver tur.

– Jeg er meget glad for, at vi nu kan genoptage busturen for nye borgere og på den måde byde dem velkommen til Frederikssund Kommune. Jeg har altid været meget glad for at være med på turen og vise tilflytterne, hvilken fantastisk kommune de nu bor i. Vi kommer igennem de fire hovedbyer, men også mindre byer, og vi kommer forbi mange forskellige spændende naturområder, kulturelle institutioner som Willumsens og Færgegården, havneområder, historiske bygninger og meget mere. Og hver gang har jeg haft gode snakke med de nye borgere, som altid har været glade for at være med på turen. Og det gælder også for turen i dag, hvor mange har fortalt mig, at de har haft en dejlig dag, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V).

Turen starter ved rådhuset i Frederikssund og går derefter til Slangerup, videre til Vinge, forbi Idrætsbyen og Sillebro Ådal, Willumsens Museum og over Kronprins Frederiks Bro forbi Færgegården og Kignæs Strand videre til Jægerspris. I Jægerspris kører bussen blandt andet forbi slottet op mod Kulhuse Havn, hvor der er en lille pause.

Efter pausen kører bussen tilbage gennem Jægerspris, videre til Lyngerup, Dalby og Svanholm til Skibby. Herfra køer den videre til Selsø og ind i Nationalpark Skjoldungernes Land til Skuldelev og tilbage mod Frederikssund over Kronprinsesse Marys Bro og slutter på rådhuset efter cirka tre timer.

Kommentarer